Konferenser, kurser och möten

Zoommöte med familjen Pollack i Jerusalem

Söndagen den 18 april klockan 17.00.
Välkommen att delta i vårt Zoommöte med familjen Pollack från Jerusalem. Tuvia Pollack känner vi igen som en av medarbetare i Shaloms projekt ”Bibelsällskapet i Israel”. Nu får du tillfälle att också möta hans familj.

Familjen Pollack består av föräldrarna Tuvia och Elisheva. De har fyra barn, Efraim 16år, Emunah15 år, Talith 13 år och Gideon 10 år.
Under detta pandemiår har de upplevt ett antal lockdowns. Hur har det varit att som fyra barns familj leva under pressade nedstängningar av hela samhället och restriktioner? Hur har skolsituationen fungerat? Hur har samhällsservicen fungerat?
Dessa och många andra frågor kommer ni att få svar på under Zoom mötet.

SÅ HÄR KOPPLAR DU UPP DIG TILL ZOOMMÖTET
Klicka på följande länk

https://zoom.us/j/94365787709?pwd=LzNuRnVJRmxJTlZJRThUSTRkWHY2dz09

Meeting ID: 943 6578 7709
Passcode: 582415
Det går bra att koppla upp sig från kl. 16.30 för att testa att allt fungerar som det ska.

Det går också att vara med på Zoommötet via telefon: ring i så fall något av följande nummer. Det går också att ringa dessa om du skulle få problem med mikrofonen vid Zoommötet.
08-5016 3827 (+46 8 5016 3827 Sweden)
08-5050 0828 (+46 8 5050 0828 Sweden)

VÄLKOMMEN MED!!!!!

Shaloms digitala konferens ”Grundade i Skrifterna”, 31/7-2/8 2020.

Under veckoslutet 31/7-2/8 genomfördes Shalom över Israels digitala konferens – ”Grundande i skrifterna”. Hela konferensen finns tillgänglig här på denna sida. Konferensen finns även på Facebook och Youtube.

Introduktion till Shalom över Israels digitala konferens 2020.

Fredag 31 juli.

Victor Kalisher, Bibelsällskapet i Israel, undervisar utifrån Psalm 1 i Psaltaren.

Lovsång

Göran Lennartsson, styrelsemedlem i Shalom, undervisar om Det judiska arvet och kristen tro, del 1 och del 2.

Göran Lennartsson, del 1.
Göran Lennartsson, del 2.
Beautiful A King, Shani Ferguson

Var med och stöd Shalom, våra projekt och den digitala konferensen! Här följer en projektinformation av vår ordförande P-O Hermansson.
Ge din gåva via vårt BG 5317-4017 eller via Swish 123 352 68 03

Shaloms projekt

Lördag 1 augusti

Per-Olof Hermansson, ordförande i Shalom, undervisar om Att tolka Nya testamentet utifrån Skriften, hur vi läser och tolkar NT utifrån Gamla testamentet.

Undervisning med P-O Hermansson
Lovsång

Andreas Johansson, styrelsemedlem i Shalom, undervisar om Kyrkans motvilja mot det judiska folket, var kommer hatet ifrån?

Var med och stöd Shalom, våra projekt och den digitala konferensen! Här följer en projektinformation av vår ordförande P-O Hermansson.
Ge din gåva via vårt BG 5317-4017 eller via Swish 123 352 68 03

Söndag 2 augusti

Tomas Dixon, journalist, författare och förkunnare, undervisar om Vikten av att knyta närmare relationer med messianska församlingar i Israel.

Tomas Dixon predikan

Per-Olof Hermansson och Helena Marmros från Shaloms styrelse i ett samtal om Shalom över Israels vision och verksamhetsidé utifrån vårt arv, hur riksorganisationen ursprungligen startades, och hur vi ser att riksorganisationen behöver utvecklas framöver.

Samtal mellan Per-Olof Hermansson och Helena Marmros.

Informationsfilm om Bibelsällskapet i Israel. Victor Kalisher, generalsekreterare i Bibelsällskapet i Israel berättar om Bibelsällskapets arbete. Tuvia Pollack, bördig från Sverige översätter.

Bibelsällskapet i Israel.
Lovsång.
Projektinformation om Shaloms projekt.

Medverkande talare

Victor Kalisher
Viktor Kalisher är direktor för Bibelsällskapet i Israel och Tuvia Pollack som översätter är ekonom på Bibelsällskapet och bördig från Sverige.

Per-Olof Hermansson
Per-Olof Hermansson är ordförande för Shalom över Israel och doktorand i Gamla testamentets exegetik vid Åbo Akademi.

Göran Lennartsson
Göran Lennartsson är teol.dr från Lunds Universitet och undervisar på Skandinaviens Teologiska Högskola och även på ALT, Akademi för ledarskap och teologi. Tidigare har han varit pastor, och även missionär i mellanöstern. Han har bl.a. skrivit boken Inympad – om kristendomens judiska rötter, en bok som vi kan rekommendera för alla som är intresserade av förhållandet mellan oss kristna och den judiska grunden. Styrelsemedlem i Shalom över Israel.

Andreas Johansson
Andreas Johansson är präst i lutherska DELK-kyrkan i Norge och tidigare chef för Norska Israelmissionen under sex år i Israel. Styrelsemedlem i Shalom över Israel.

Tomas Dixon
Tomas Dixon är journalist, författare och förkunnare. Han har bl.a. skrivit boken Israel och hela världens framtid, en bok vi rekommenderar.

Helena Marmros
Styrelsemedlem i Shalom över Israel, jurist och har läst teologi på Johannelunds teologiska högskola.