Top Navigation

Konferenser, kurser och möten

Sommarkonferensen på Hjälmareds Folkhögskola 9-11 augusti

OBS! DET GÅR FORTFARANDE ATT ANMÄLA SIG TILL KONFERENSEN. I MÅN AV PLATS GÅR DET OCKSÅ ATT FÅ RUM PÅ HJÄLMAREDS FOLKHÖGSKOLA. 

ABSOLUT SISTA ANMÄLNINGSDAG FÖR KONFERENSEN ÄR 5 AUGUSTI.

Vid årets sommarkonferens på Hjälmareds Folkhögskola kommer Göran Lennartsson, Uppsala, och Stefan Abrahamsson, skeppare på Elida, att medverka.  Det blir också medverkan av Shaloms styrelsemedlem Helena Marmros från Göteborg.

 

Göran Lennartsson kommer att tala utifrån Romarbrevets kapitel 9-11 där kapitel 9 (i Svenska Folkbibelns översättning) har rubriken ”Det sanna Israel” (efter texten kan du se en video där Göran Lennartsson introducerar sitt bibelstudium från Romarbrevet kapitel 9-11). Stefan Abrahamsson som i höstas väckte stor uppmärksamhet i Israel när han och hans besättning lade till i hamnen i Herzliya. Helena Marmros, jurist, men som också läst en teol. kand vid Johanneslunds Teologiska Högskola, kommer att tala över ”Utan GT ingen demokrat – visste du att GT lägger grunden för demokratin?”

Vi har också glädjen att meddela att Cleas Hilliges, piano, och Pers Nils Johansson, klarinett, kommer till konferensen på lördagen kl. 16 och ger en konsert med klezmer musik.

 

Sommarkonferens 2018

Här hittar du programmet för konferensen.

Här finns mer information om konferensen, om priser och hur du anmäler dig.

Sista anmälningsdagen för att delta i sabbatsmåltiden är den 5 augusti

OBS! Konferensen kommer att börja fredagen den 9 augusti på morgonen. Konferensen är något kortare i år än tidigare. Men då den börjar redan på förmiddagen den 9 augusti så blir den i praktiken inte så mycket kortare än tidigare år. Vi provar detta upplägg i år bl.a. därför att göra konferensen något billigare för de som önskat det. Har man lång väg att resa går det bra att komma redan på torsdagskvällen.