Top Navigation

Konferenser, kurser och möten

10-12 maj Åsljungagården

Välkommen till Shaloms konferens ”Israel – ett ljus för folken” på natursköna EFS-gården Åsljunga med Shaloms mångårige medarbetare Bengt Berggren som huvudtalare. Dessutom medverkar Åsa Hagberg, Inger Lindau, Febe Alfredsson och Jan Kollberg (musik).

 

Bengt Berggren, välkänd medarbetare i Shalom över Israel under många år

Ledarteamet på shalomkonferensen är välkänt för Shaloms läsare. Vem har inte mött Bengt Berggren, Inger Lindau eller Febe Alfredsson ? 
Men vem är Åsa Hagberg ? 

Åsa Hagberg är författare, psalmist och föreläsare med sång och drama i bakfickan. Skriver böcker och psalm- & sångtexter.
Det är med stor glädje vi får möta Åsa lördagen den 11 maj klockan 11.00, då hon visar bilder och berättar om den resa till Israel hon gjort med sin man, Leonard Hagberg.
 
Till denna vackra konferensplats kommer också försäljare av Israelprodukter och Israelrelaterade böcker. Från konferensen kan du resa hem med nya kunskaper, vänner och naturligtvis med någon ny bok av Sven Reichmann eller den senaste Israelboken av Tomas Dixon, ”Israel och hela världens framtid”. Tomas Dixon är välkänd från intervjuer i Bokhyllan på Kanal 10.
 
Här (klicka på den blå länken) hittar du hela konferensbroschyren.
 

Sommarkonferensen på Hjälmareds Folkhögskola 9-11 augusti

Vid årets sommarkonferens på Hjälmareds Folkhögskola kommer Göran Lennartsson, Uppsala, och Stefan Abrahamsson, skeppare på Elida, att medverka.  Det blir också medverkan av Shaloms styrelsemedlem Helena Marmros från Göteborg.

Göran Lennartsson kommer att tala utifrån Romarbrevets kapitel 9-11 där kapitel 9 (i Svenska Folkbibelns översättning) har rubriken ”Det sanna Israel”. Stefan Abrahamsson som i höstas väckte stor uppmärksamhet i Israel när han och hans besättning lade till i hamnen i Herzliya. Helena Marmros, jurist, men som också läst en teol. kand vid Johanneslunds Teologiska Högskola, kommer att tala över ”Utan GT ingen demokrat – visste du att GT lägger grunden för demokratin?”

Sommarkonferens 2018

Hela programmet kommer att läggas ut här så fort det är klart.

Här finns mer information om konferensen, om priser och hur du anmäler dig.

Observera att sista anmälningsdag för att vara säker på att få rum på Hjälmard är den 31 maj. Sista anmälningsdagen för att delta i sabbatsmåltiden är den 5 augusti


OBS! Konferensen kommer att börja fredagen den 9 augusti på morgonen. Konferensen är något kortare i år än tidigare. Men då den börjar redan på förmiddagen den 9 augusti så blir den i praktiken inte så mycket kortare än tidigare år. Vi provar detta upplägg i år bl.a. därför att göra konferensen något billigare för de som önskat det. Har man lång väg att resa går det bra att komma redan på torsdagskvällen.